Meditation

Meditation anses idag vara ett sätt att nå läkning. Eller rättare sagt så har västvärldens vetenskap erkänt att meditation läker, ett utövande som använts av människor i årtusenden. Effekterna syns både fysiskt och psykiskt då din hälsa stärks på flera plan. Det anses vara bra för avstressning, sömn, självläkning, koncentrationen, hjärnan, immunförsvaret, m.m. Det finns mängder att läsa om detta på internet och bra artiklar om du vill fördjupa dig i meditationens effekter.

Även om meditation ger läkning till vår kropp & knopp så är det också ett sätt att komma i kontakt med ditt egna inre medvetande, vara i nuet, nå insikter och få klarhet. Ordet meditation kommer från latinskans meditare som betyder att "föra mot mitten". Det finns olika sätt att meditera på men det centrala handlar om att tysta vardagens tankar som pågår inom dig för att nå en stillhet och ett inre lugn där du kan bli avslappnad, hämta energi och finna dig själv.  

Hur du mediterar eller var spelar ingen större roll - att du gör det kommer göra dig gott!

För min egen del började jag meditera medvetet när min första kurs i Reiki-healing startade. Efteråt kan jag förstå att det har jag gjort vid flera olika slags tillfällen under livets gång men inte varit medveten om att det var mitt sätt att meditera. När jag fick en utmattningsdiagnos 2011 började jag meditera fler gånger om dagen vilket blev en läkande metod för mig att komma tillbaka och hitta min styrka igen. Under 2012-2013 utbildade jag mig till meditationsledare.  


Med vägledd meditation, som jag här erbjuder dig att delta i, kan det vara lättare att tysta tankarna och stanna kvar i meditationen. Det blir ett sätt att lära sig hur du själv kan träna vidare på egen hand och själv nå din inre stillhet. Det finns även ett mervärde av gruppen då energin som vi skapar tillsammans kan göra det lättare att komma till stillhet.

Här kan du dela med dig av dina upplevelser efter meditationen och även ta del av andras. Tillsammans hjälps vi åt att göra meditationen till en upplevelse. Tillsammans utvecklas du i din egen takt. Vad du har för erfarenhet innan spelar ingen roll - här handlar det om att uppleva och utvecklas - och allas upplevelse är lika riktig och lika viktig!

Investering: 250 kronor per tillfälle
Vi beräknas hålla på i drygt 1 timme och innehåller kort introduktion inför meditationen samt reflektioner efteråt.  
Max 3 personer kan vara med och endast sittandes meditation. Vi håller till i min studio på Jakob Sjöléns väg 8.

Ta med egen vattenflaska, varmt på fötterna om du behöver det och en anteckningsbok om du vill skriva ned det som kan komma fram i meditationen.

Är du redo för att utvecklas?
Varmt välkommen!


Kommande tillfällen 2024

  • återkommer med tillfällen 

Enskild meditation

Det finns även möjlighet att i en egen session bli vägledd i en meditation - en ljuvlig stund för dig själv!
Du får hjälp att nå inre stillhet, finna ditt inre lugn och hjälpa dig själv att läka både fysiskt och psykiskt.
Ren självmedkänsla med andra ord! 

Sessionen är 60 minuter och innehåller introduktion till dagens meditation, som valts för dig, samt reflektioner efteråt.  
Investering: 750 kronor för 60 minuters session 

Ta hand om dig och ge dig själv din alldeles egna stund!